Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Thaise kipcurry met sperziebonen

dinsdag-thaise-kipcurry-met-sperziebonen.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Thais

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
40 MIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el olie
600 g kipdrumsticks
1 ui, gesnipperd
200 g wortel, in plakjes
300 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
300 g pandanrijst

Bereidingswijze
Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipdrumsticks bruin aan en neem ze uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Bak de wortel en sperziebonen 2 min. mee. Schep de currypasta door de groenten en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kipdrumsticks in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen. Breng de curry op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst met de curry over 4 kommen of diepe borden.

Ook interessant