Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Tartaartje met Griekse tomatensalade & tzaziki

dinsdag-tartaartje-met-griekse-tomatensalade-tzaziki.jpg

Categorie: vlees Keuken: Grieks

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

1 kg vastkokende aardappelen, geschild
6 el olijfolie
4 tartaartjes
500 g tomaten, in partjes
1 ui, in halve ringen
2 el rode wijnazijn
75 g feta
2 el platte peterselie
4 el Bieze tzazikisaus (beker 250 g)

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout 10 min. Giet ze af en snijd in partjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudgeel en gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de tartaartjes in 4 min. bruin en rosé van binnen. Meng intussen de tomaat en de ui met de resterende 2 el olijfolie en de wijnazijn. Schep de feta en peterselie door de salade en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een royale lepel tzazikisaus.

Bieze Tzaziki saus
Bieze Tzaziki saus is lekker romig en gemaakt naar origineel Grieks recept, met geurige knoflook en knapperige
stukjes komkommer is het een smaakmaker bij gegrild vlees of pofaardappel.

Ook interessant