Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Tartaar ‘wellington’

dinsdag-tartaar-wellington.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 615 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Engels

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 tartaartjes
600 g tomaten
75 g blauwaderkaas
1 ui, gesnipperd
2 el mayonaise
2 el olijfolie
700 g aardappelschijfjes

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol de deegplakjes iets uit. Beleg elk tartaartje met 2 plakken tomaat, de kaas en bestrooi met zout en peper. Leg er een deegplakje op, vouw aan de onderzijde dicht en maak aan de bovenkant een insnede. Bak het vlees in de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de schijfjes in 10 min. goudgeel en gaar. Snijd de rest van de tomaat in stukken en meng met de ui, de mayonaise en zout en peper. Serveer de tartaartjes wellington met de schijfjes en de salade.

Ook interessant