Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Spruitenschotel met shoarma

dinsdag-spruitenschotel-met-shoarma.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 565 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
1 pak Iglo Field Fresh spruitjes (400 g)
2 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
300 g shoarmavlees
200 ml melk
100 g geraspte jongbelegen kaas
ovenschaal (inhoud 1,5-2 l), ingevet

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid de spruitjes volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de uiringen. Bak de vleesreepjes bruin en gaar. Verwarm de melk. Schep de spruitjes met zout en peper naar smaak door het vlees. Schep in de ovenschaal. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot puree. Schep de puree op de spruitjes. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin.

Iglo Field Fresh spruitjes


Diepgevroren in enkele uren voor een maximaal vitaminebehoud en een heerlijke smaak. ‘Vers van het veld’ groenten, verkrijgbaar in 8 varianten.

Ook interessant