Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Spitskoolschotel met ananas & oude kaas

dinsdag-spitskoolschotel-met-ananas-oude-kaas.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 505 kcal p.p.)

Ingrediënten
25 g boter
1 ui, gesnipperd
600 g spitskool
2 tl kerriepoeder
2 el rozijnen
1 blikje ananasstukjes (227 g), uitgelekt
125 ml crème fraîche
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
100 g geraspte oude kaas
1 tl gedroogde rozemarijn
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 1 min. Voeg de spitskool in 2-3 porties toe en bak 5 min. Voeg de kerriepoeder, de rozijnen en de ananas toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spitskool in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes. Meng de crème fraîche met de kaas, de rozemarijn en zout en peper. Strijk de room over de aardappelschijfjes. Bak de spitskoolschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Tip
Vervang de rozijnen door walnoten of ongezouten cashewnoten.

Ook interessant