HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 740 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans
300 g spaghetti
2 el hazelnoten, grof gehakt
2 el olijfolie
700 g witlof, in partjes
8 gedroogde tomaten, in reepjes
200 ml slagroom
150 g gorgonzola, in stukjes
25 g rucola
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 5 min. knapperig gaar. Voeg de slagroom, de gorgonzola en de tomaatjes toe en verwarm nog 2 min. Giet de spaghetti af en meng door de witlof. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en bestrooi met de rucola en de hazelnoten.