Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Spaghetti met tomaten-groentensaus

dinsdag-spaghetti-met-tomaten-groentensaus.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

Ingrediënten
300 g spaghetti
3 el olijfolie
4 runderbraadworsten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 struik bleekselderij, in boogjes
2 blikken gepelde tomaten (400 g)
200 g doperwten (diepvries)
125 ml kookroom

Bereidingswijze
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de braadworsten in ca. 15 min. gaar. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij 2 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Kook 5 min. zachtjes tot een dikke saus.

Voeg de doperwten met de kookroom toe en verwarm nog 5 min., tot de erwten warm en knapperig zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de spaghetti af en schep door de groentensaus. Schep de spaghetti op 4 borden en leg er een braadworst bij.

Ook interessant