Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 50 Maandag – Spaghetti met pompoen en walnoten

dinsdag-spaghetti-met-pompoen-en-walnoten.jpg

Spaghetti met pompoen en walnoten HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 575 kcal p.p.)

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 575 kcal p.p.)

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten
1 biologische pompoen
300 g volkoren spaghetti
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
200 ml kookroom
2 tl gedroogde salie
50 g walnoten, grof gehakt
3 el parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Schil de pompoen desgewenst met een dunschiller (zie tip) en snijd in blokjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de pompoen 5 min. mee. Voeg de room met de salie en de noten toe.

Stoof de pompoen afgedekt in 10 min. zacht. Giet de spaghetti af en schep door de pompoen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep op 4 borden en bestrooi met parmezaanse kaas.

Tip
Met een biologische pompoen staat dit gerecht extra snel op tafel omdat deze met schil kan worden bereid.

Ook interessant