Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Snijbonenstamppot met spiegelei

dinsdag-snijbonenstamppot-met-spiegelei.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands

Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
750 g verse snijbonen, in ruitjes
25 g boter
4 eieren
200 g crème fraîche
1 rode ui, fijngesnipperd
75 g rucola

Bereiding
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Kook de snijbonen in 8-10 min. beetgaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak met de eieren 4 spiegeleieren, bestrooi ze met zout en peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche fijn. Schep er de ui, de snijbonen en de rucola door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een spiegelei bij.

Ook interessant