Eten

donderdag: snel stoofpotje met zuidvruchten

dinsdag-snel-stoofpotje-met-zuidvruchten.jpg

Categorie: vlees Keuken: Werelds

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 515 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Werelds

Ingrediënten
300 g witte rijst
25 g boter
1 ui, gesnipperd
400 g varkensreepjes naturel
250 ml vleesbouillon (van tablet)
1 blaadje laurier
6 gedroogde abrikozen en/of pruimen, in reepjes
2 plakjes ontbijtkoek
1 struik bleekselderij, in stukken

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Smelt in een braadpan de boter. Fruit de ui. Voeg de varkensreepjes toe en bak in 3-4 min. bruin. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurier met de zuidvruchten toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven het vlees. Stoof de vleesreepjes 15 min. met de deksel op de pan; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de bleekselderij in weinig water met zout in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep er het stoofpotje en de bleekselderij bij.

Ook interessant