Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 08 Woensdag – Salsakip met mais

dinsdag-salsakip-met-mais.jpg

Salsakip met maïs
Categorie: gevogelte
Keuken: Werelds

300 g meergranenrijst
2 el zonnebloemolie
400 g kipfilet, in lange repen
1 ui, gesnipperd
1 pot milde salsa (300 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje ananasstukjes (227 g)
1 blikje maïskorrels (200 g), uitgelekt

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kiprepen bruin aan. Schuif het vlees naar de zijkant van de pan en fruit de ui. Voeg de salsa, de tomatenblokjes, het blik ananas met het sap en de maïs toe. Verwarm de salsakip nog 10 min. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salsakip met de rijst.

Tip Serveer met een schaaltje jalopeños (gesneden pepers, pot).

Ook interessant