Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Runderworstjes met Mexicaanse salade

dinsdag-runderworstjes-met-mexicaanse-salade.jpg

Categorie: vlees Keuken: Mexicaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
6 el olijfolie
300 g runderworstjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
5 tomaten, in partjes
1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 el rodewijnazijn
3 el munt, grof gesneden
1/2 tl gemalen komijn

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in partjes. Kook ze in een bodem water met zout 10 min. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de worstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8 min. goudbruin en helemaal gaar. Meng de ui met de paprika, tomaat, kidneybonen, wijnazijn, resterende 2 el olijfolie en munt. Breng op smaak met de komijn, zout en peper. Verdeel de aardappelpartjes en worstjes over 4 borden en schep er de salade bij.

Tip
Gril worstjes de worstjes op de barbecue. Pof een aardappel tussen de hete kooltjes voor erbij.

Ook interessant