Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Romige tomatenpasta met spek

dinsdag-romige-tomatenpasta-met-spek.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 750 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

400 g penne
5 el olijfolie
200 g ontbijtspek, in repen
3 tenen knoflook, fijngesneden
8 zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
75 g rucola
1 el balsamicoazijn
125 ml crème fraîche halfvet

Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het spek knapperig uit. Voeg de knoflook en de zongedroogde tomaat toe en bak nog 1 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 5 min. Maak intussen de rucola aan met de laatste 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de saus. Giet de pasta af en schep door de saus. Schep de pasta op 4 borden en serveer met de rucolasalade.

Tip Lekker met parmezaanse kaas

Ook interessant