Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Romige mosterdsoep met kip

dinsdag-romige-mosterdsoep-met-kip.jpg

VOOR- OF LUNCHGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 365 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

50 g roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
50 g bloem
100 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon, afgekoeld
200 g kipfilet
100 ml slagroom
2 el grove mosterd
5 cm prei, in fijne ringetjes
4 sneetjes witcasinobrood
koekuitsteker ‘ster’

Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk beetje bij beetje en al kloppende met de garde de wijn en de bouillon erbij en klop tot een gladde, gebonden soep. Kook de kipfilet in de soep in 10-12 min. gaar. Steek uit het brood met vormpjes broodsterren. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Neem de kipfilet uit de pan en verdeel in stukjes. Doe de kip met de slagroom en de mosterd terug in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 diepe borden en garneer met de preiringetjes en de kerststerren.

Ook interessant