Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 23 Dinsdag – Romig zalmpasteitje

maandag-romig-zalmpasteitje.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 815 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

1 l visbouillon
500 g zalmfilet
100 g boter
100 g bloem
150 ml witte wijn
75 ml slagroom
4 pasteibakjes
2 tl gedroogde dille

Kook de zalmfilet zachtjes in de bouillon in 10 min. gaar. Neem de zalmfilet uit de bouillon. Schenk de bouillon door een zeef en meet 750 ml af. Laat de bouillon 10 min. afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwarm de pasteibakjes 10 min. Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak de bloem 1 min. mee. Voeg beetje bij beetje en al roerende met een garde de bouillon en de wijn toe. Roer tot een gladde, gebonden ragout. Voeg de zalmfilet in stukjes, de room, de dille en zout en peper naar smaak toe. Zet de pasteibakjes op 4 borden en schep er de zalmragout in.

Tip Lekker met een frisse bladsalade.

Ook interessant