Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Portugese boerenkool

dinsdag-portugese-boerenkool.jpg

Categorie: vlees Keuken: Portugees

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 450 kcal p.p.)

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
3 kruimige aardappelen, geschild
1,5 l groentebouillon (van tablet)
250 g panklare boerenkool
150 g chorizo (worst), in plakjes
4 dikke sneden brood
staafmixer

Verhit in een (soep)pan 1 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in de soep in ca. 15 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de boerenkool toe en laat in de soep slinken. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie en bak de plakjes chorizo zachtjes uit. Rooster het brood in een grillpan of broodrooster. Voeg de chorizo aan de soep toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het brood. Besprenkel het brood naar wens met goede olijfolie en bestrooi met grof zeezout.

Ook interessant