Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Pittige kip met perzik

dinsdag-pittige-kip-met-perzik.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Oosters

300 g witte rijst
700 g sperziebonen
2 el zonnebloemolie
400 g kipfilet, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik perziken (410 g)
1 el ketjap manis
1 tl sambal

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Bak de knoflook 1 min. mee. Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. Voeg het sap met de ketjap en de sambal aan de kipreepjes toe en verwarm 5 min. Snijd de perziken in partjes en schep ze door de pittige kip. Breng op smaak met peper (of extra sambal) en zout. Serveer de pittige kip met de rijst en de sperziebonen. Lekker met seroendeng.

Kidstip Meng de sambal vlak voor serveren alleen door de volwassenporties.

Ook interessant