Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Pittige Hutspot met Nasikruiden

48-di-unox_indische_hutspot.png

Week 48 HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 580 kcal p.p.)

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 580 kcal p.p.)

 

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

 

 

 

 

500 g uien

1 kg winterwortels

1250 g kruimig kokende aardappelen, geschild
2 bosuitjes

1 zakje Conimex mix voor nasi goreng (mix van groenten en kruiden)

1 Unox pittige rookworst à 275 g

2 -3 theelepels sambal

Probeer deze lekker pittig gekruide
Unox Rookworst eens met Hutspot
met nasikruiden!

 

Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Verdeel de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water en zout naar smaak toe. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook in 20-25 min. gaar. Wel de nasimix 10 min. in 1½ dl kokend water. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar. Schep de gewelde nasimix en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met de sambal en de worst.

Ook interessant