Pastaschotel met tonijn
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 535 kcal p.p.)
Ingrediënten
300 g volkoren penne
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
3 geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
2 blikjes tonijnstukken in water (à 185 g), uitgelekt
1 el kappertjes
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
1 el tijmblaadjes
ovenschaal (inhoud 1,5-2 liter), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Voeg de paprika, tonijn en kappertjes toe en verwarm de saus 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met de tijm. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin.