Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 4 Vrijdag – Pastaschotel met gehaktballetjes

dinsdag-pastaschotel-met-gehaktballetjes.jpg

Pastaschotel met gehaktballetjes HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 815 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Italiaanse

Ingrediënten
300 g penne
5 el olijfolie
300 g rundergehaktballetjes
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
1 el kappertjes
1 grote beker crème fraîche (200 g)
75 g parmezaanse kaas, geraspt
75 g jonge bladsla
ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet

Bereidingswijze
Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin. Voeg de blikken gepelde tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Stoof de gehaktballetjes 10 min. in de tomatensaus. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Giet de penne af. Voeg de kappertjes en zout en peper naar smaak toe aan de tomatensaus en schep in de ovenschaal.

Verdeel er de penne over. Meng de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak. Strijk de room over de pasta. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin. Meng de bladsla met de laatste 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Serveer de pastaschotel met de salade.

Ook interessant