Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Paprikarisotto met pancetta

dinsdag-paprikarisotto-met-pancetta.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 635 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

150 g pancetta, in reepjes
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 zak paprikamix (3 stuks), in reepjes
300 g risotto
1 l vleesbouillon (van tablet)
1/2 beker mascarpone (à 250 g)
50 g parmezaanse kaas, geraspt
2 el tijmblaadjes

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak pancetta knapperig en schep uit de pan. Bak in het bakvet de ui met de paprika 2 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de bouillon in 3 porties erbij en laat de rijst steeds zachtjes kokend de bouillon opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar; roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Roer er de mascarpone, de helft van de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep de risotto in 4 diepe borden, bestrooi met de pancetta en serveer met de rest van de kaas.

Ook interessant