Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Nasi met sperziebonen

44-di_nasi_web.jpg

Het recept voor een heerlijke nasi met sperziebonen.

Hoofdgerecht (3-4 personen)
15-20 min. (ca. 470 kcal p.p.)

• 300 g rijst
• 300 g sperziebonen
• 1 ui
• 1 pak Knorr Mix voor nasi
• 350 g varkensvlees of kipfilet
• 2 el Blue Band Vloeibaar

 

 

Nasi met sperziebonen is tip 4 uit de Knorr Sperziebonen Variatie Top 10.
Ontdek meer Variatie Top 10’s op Knorr.nl!

 

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook 300 gram in stukken gesneden sperziebonen 5 min. voor en snipper de ui. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een wok of hapjespan en bak hierin het vlees bruin. Roerbak de sperziebonen en de gesnipperde ui enkele minuten mee.
Voeg de inhoud van de Mix voor Nasi en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 2-3 min. zachtjes doorkoken. Voeg de gekookte rijst toe en roer het geheel nog eens goed door elkaar.

 

Ook interessant