Eten

dinsdag – Knolselderijstamppot met bacon & appel

dinsdag-knolselderijstamppot-met-bacon-appel.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 615 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
1 knolselderij, geschild
25 g roomboter
2 goudrenetten
200 g bacon (plakjes)
100 ml melk
2 tl gedroogde tijm

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen en knolselderij in stukken. Doe ze samen in een pan en voeg een bodem water toe. Kook de aardappelen met de knolselderij in 20 min. gaar. Verwijder intussen met een appelboor het klokhuis van de appels. Snijd de ongeschilde appels in plakken. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de bacon uit. Neem de plakjes uit de pan en bak de appelringen bruin en zacht. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp ze grof met de melk. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de bacon en appel bij.

Ook interessant