Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 50 Vrijdag – Kipsaté met broccolirijst

dinsdag-kipsate-met-broccolirijst.jpg

Kipsaté met broccolirijst HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 750 kcal p.p.)

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 750 kcal p.p.)

 

 

 

 

 

 

 

Categorie: gevogelte
Keuken: Oosters

Ingrediënten
300 g witte rijst
300 g kipfilet, in blokjes
800 g broccoli, in kleine roosjes
4 el (wok)olie
3 el pindakaas
250 ml Rijstmelk
3 el ketjap
4 el gezouten cashewnoten
satéprikkers

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Rijg de kipblokjes aan satéprikkers. Kook de broccoli in 8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipsaté in 10 min. bruin en gaar. Verwarm in een steelpan de pindakaas met de rijstmelk en de ketjap en roer glad. Breng op smaak met peper (of sambal). Giet de rijst en de broccoli af. Schep de broccoli met de noten door de rijst. Verdeel de rijst, de kipsaté en de satésaus over 4 borden.

Ook interessant