Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Kiplasagne met stroganoffsaus

dinsdag-kiplasagne-met-stroganoffsaus.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Italiaans

Categorie: gevogelte
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 560 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g kipgehakt
250 g champignons, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pakje mix voor macaronisaus stroganoff
250 g lasagnebladen
1 bol mozzarella, in plakjes
1 tl gedroogde oregano
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg het kipgehakt toe en bak rul. Bak de champignons en paprika 5 min. mee. Voeg het blik tomatenblokjes met 400 ml water en de sausmix toe. breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Schep een beetje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Maak met de rest van de saus en lasagnebladen meer lagen. Eindig met een laag stroganoffsaus. Verdeel er de mozzarella met de oregano over. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Tip
Geef er nog een frisse groene salade bij.

Ook interessant