Week 27 Donderdag – Kipfilet met citroen-dilledressing
Redactie Margriet | 23 juni 2014
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. + 35 OVENMIN.(ca. 525 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands/Mediterraan
1 kg vastkokende aardappelen
6 el olijfolie
2 tl grof zeezout
1 citroen
2 el dille, fijngehakt
4 kipfilets
1 kropsla
1 komkommer
1 el wijnazijn
– bakplaat bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de aardappelen in partjes. Schep ze op de bakplaat om met 1,5 el olijfolie. Strooi er het zeezout over. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 1,5 el olijfolie, 2 el citroensap, de citroenrasp, dille en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1,5 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 12 min. gaar. Maak de sla schoon en meng met de komkommer en de resterende 1,5 el olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak. Leg de kipfilets op 4 borden en sprenkel er de dressing over. Serveer met de salade en geroosterde aardappelen.