Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Kalkoenreepjes in ketjapsaus

dinsdag-kalkoenreepjes-in-ketjapsaus.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Indonesisch

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 505 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
300 g kalkoenfilet, in reepjes
1 ui, gesnipperd
1 tl gemalen komijn
1 blikje tomatenpuree (70 g)
75 ml Go-Tan Echte Ketjap Ui (fles 300 ml)
1 paksoi, in repen


Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de kalkoenreepjes in 3 min. bruin. Bak de ui 1 min. mee. Schep de komijn en tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Voeg de ketjap toe en verwarm de kalkoen in ketjapsaus nog 5 min. Verhit in een wok de laatste 2 el zonnebloemolie. Bak de paksoi in 4-5 min. knapperig gaar. Giet de rijst af en schep door de paksoi. Breng de kalkoenreepjes op smaak met peper (of sambal) en serveer met de witte rijst. Lekker met Go-Tan Emping.

Go-Tan Echte Ketjap
Verkrijgbaar in vier smaken: zoet, verse ui, verse rode peper en verse gember. De smaak en dikke structuur bieden veel gebruiksmogelijkheden: als smaakmaker over gerechten en als ingrediënt in sauzen en marinades.
www.go-tan.nl

Variatietip
Vervang de kalkoenreepjes door reepjes kipfilet of hamlap.

Ook interessant