Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 4 Maandag – Kalkoenfilet met perzikjus

dinsdag-kalkoenfilet-met-perzikjus.jpg

Kalkoenfilet met perzikjus HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 415 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

25 g boter
500 g kalkoenfilet
700 g krieltjes (koelvers)
800 g broccoli, in roosjes
1 ui, gesnipperd
3 perziken, in partjes
2 el abrikozenjam
2 el peterselie, fijngehakt

Smelt in een braadpan de boter. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak in 20 min. bruin en gaar. Kook de krieltjes in 10 min. gaar. Kook de broccoli in 8 min. beetgaar. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, bak de perzik mee. Roer de jam erdoor en schenk 75 ml water in de pan. Laat 2-3 min. koken. Snijd de kalkoenfilet in plakjes en leg ze op een schaal. Schep er de jus bij. Serveer met de kriel en de broccoli.

Ook interessant