Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Indische gehaktballetjes met sperziebonen

dinsdag-indische-gehaktballetjes-met-sperziebonen.jpg

Categorie: vlees Keuken: Indonesisch

Categorie: vlees
Keuken: Indonesisch

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 850 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
350 g rundergehaktballetjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 el ketjap manis
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 el pindakaas
500 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el gebakken uitjes

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree met de ketjap toe en bak 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan. Doe de gehaktballetjes met de pindakaas en de sperziebonen terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de bonen in 10 min. afgedekt gaar. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de gebakken uitjes over de gehaktballetjes en serveer met de rijst. Lekker met sambal.

Ook interessant