HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 850 kcal p.p.)
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
350 g rundergehaktballetjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 el ketjap manis
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 el pindakaas
500 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el gebakken uitjes
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree met de ketjap toe en bak 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan. Doe de gehaktballetjes met de pindakaas en de sperziebonen terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de bonen in 10 min. afgedekt gaar. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de gebakken uitjes over de gehaktballetjes en serveer met de rijst. Lekker met sambal.