Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Groenteburger met gebakken rijst

dinsdag-groenteburger-met-gebakken-rijst.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 735 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
500 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
4 el olie
1 prei, in ringen
1 blik rode kidneybonen (400 g), uitgelekt
4 groenteburgers of -schijven
75 g gezouten cashewnoten
3 el honing of gembersiroop

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook in een bodem water met zout de broccoli in 5 min. beetgaar. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de prei in 4 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de groenteburgers in 2 min. per kant goudbruin en krokant. Schep de rijst met de broccoli en de kidneybonen door de prei en bak 2-3 min. mee. Voeg de cashewnoten met de honing of gembersiroop toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 kommen en leg er een groenteburger bij.

Ook interessant