HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 490 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch Keuken: Oosters
375 g tofu naturel (blok), uitgelekt
3 el sojasaus
2 limoenen
1 kleine rode peper, in ringetjes
250 g mihoen
4 el (wok)olie
1/2 spitskool (ca. 600 g), in reepjes
2 el koriander, grofgehakt
Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd in 8 plakken. Leg de tofu in een schaal. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Meng de sojasaus met het limoensap en de peperringetjes. Schenk de marinade over de tofu en marineer 5 min. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok 2 el olie. Roerbak de spitskool 3 min. Neem de tofu uit de marinade. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie en bak de tofu in 2 min. per kant bruin. Schep de mihoen door de spitskool. Voeg de marinade, de koriander en naar smaak een extra scheutje sojasaus toe. Verdeel de mihoen over 4 diepe borden en leg er de tofu bij. Serveer met de partjes limoen.
Kidstip
Eten er kinderen mee? Laat de rode peper achterwege en zet de sambal of zoete chilisaus apart op tafel.