Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Gehaktomelet met karnemelk

dinsdag-gehaktomelet-met-karnemelk.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 570 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
2 el olie
300 g gemengd gehakt
400 g Hollandse roerbakgroenten
1 zakje minikrieltjes (450 g)
8 eieren, losgeklopt
250 ml karnemelk
300 g rauwkost met rozijntjes (koelvers)
2 el yoghurt-slasaus

Bereidingswijze
Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak het gehakt rul. Voeg de groenten en krieltjes toe en bak 4 min. Klop de eieren los met de karnemelk en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten in de pan. Bak de gehaktomelet met de deksel op de pan in 10-12 min. goudbruin en gaar.

Zet de omelet desgewenst onder een hete ovengrill om ook de bovenkant te kleuren (neem een ovenbestendige pan!). Meng de rauwkost met de slasaus en zout en peper. Leg de omelet op een schaal en snijd in punten. Serveer met de salade en een glas karnemelk.

Ook interessant