Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Gebakken schol met limoensaus

dinsdag-gebakken-schol-met-limoensaus.jpg

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sanbecelrecept/)

Categorie: vis Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
35 min. (ca. 440 kcal p.p.)

2 limoenen
4 el Becel Keuken Vloeibaar
750 g voorgekookte aardappelparten met schil
800 g broccoli, in roosjes
4 scholfilets
2 el tarwebloem
0,5 groentebouillontablet
1 el maïzena
2 el fijngehakte dille

Rasp van 1 limoen, snij een halve limoen in partjes. Pers 1,5 limoen uit. Schep 1,5 el vloeibare margarine en peper en zout door de aardappelen en rooster ze in de oven op 225°C op een met bakpapier bekleed bakblik in ca. 25 min. lichtbruin en gaar. Schep af en toe om. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar. Bestrooi de scholfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de vis in ca. 6 min. aan beide kanten bruin en gaar. Breng 2 dl water met het bouillontablet en het limoensap aan de kook. Roer de maïzena met 1 el koud water los en bind de saus. Neem de pan van het vuur, voeg de limoenrasp en de dille toe en breng op smaak met peper.
Serveer de vis met de saus, de geroosterde aardappelparten en de broccoli.

Becel Keuken: 3x meer Omega 3 dan olijfolie. Kijk voor meer lekkere en gevarieerde recepten op www.becel.nl

Ook interessant