Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Frisse erwtenstamppot met biefstuk

dinsdag-frisse-erwtenstamppot-met-biefstuk.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 615 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
450 g tuinerwten (diepvries)
50 g boter
4 biefstukken
3 uien, in ringen
125 ml zure room
1 bakje tuinkers (20 g), van het bed geknipt

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 15 min. de erwten toe en kook ze samen met de aardappelen in ± 5 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten.

Bak de uiringen in het bakvet goudbruin. Giet de aardappelen met de erwten af. Stamp ze met de zure room, de boter en eventueel een kopje kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinkers met zout en peper naar smaak door de puree. Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de biefstuk met uiringen bij.

Ook interessant