Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 30 Dinsdag – Filetlapje met Italiaanse aardappeltjes

vrijdag-filetlapje-met-italiaanse-aardappeltjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 35 OVENMIN. (ca. 560 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
6 el olijfolie
2 tl grof zeezout
4 varkensfiletlapjes
2 tl gedroogde oregano
75 g rucola
500 g tomaten, in stukken
1 ui, in ringen
3 el olijven

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm. Schep ze op de bakplaat om met 2 el olijfolie en het zeezout. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de filetlapjes met de oregano, zout en peper.

Bak het vlees in 8 min. bruin en rosé of net gaar. Meng de tomaten met de uiringen, de olijven, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de aardappeltjes om met de rucola en verdeel over 4 borden. Leg er de filetlapjes bij. Serveer met de tomatensalade.

Ook interessant