Eten

dinsdag – Couscous met gevulde tomaten

dinsdag-couscous-met-gevulde-tomaten.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 435 kcal p.p.)

Ingrediënten
4 grote tomaten
4 eieren (S)
1 tl gemalen komijn
300 g couscous
2 el olijfolie
2 courgettes, in halve maantjes
2 tenen knoflook, geperst
1 bosje munt, fijngehakt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Zet de tomaten in een ovenschaal, snijd eventueel een plakje van de onderzijde (zie tip). Breek boven elke holte een ei. Bestrooi met de gemalen komijn, zout en peper. Leg er de kapjes bij. Bak de tomaten met het ei in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de courgette in 5 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee. Schep de couscous met de munt en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden en zet er een gevulde tomaat bij.

Tip
Blijven de tomaten niet staan? Snijd een dun plakje van hun onderzijde.

Ook interessant