Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dinsdag – Broccolistamppot met chilireepjes

dinsdag-broccolistamppot-met-chilireepjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
800 g broccoli, in roosjes
2 el hazelnoten, grofgehakt
2 el zonnebloemolie
400 g schnitzel, in reepjes
1 ui, in ringen
3 el zoete chilisaus
200 ml melk

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Leg na 10 min. de broccoli op de aardappelen. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud op een bord. Verhit in de koekenpan de olie. Bak de schnitzelreepjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Meng de chilisaus erdoor. Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan en stamp de aardappelen met de broccoli op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep er de chilireepjes over en bestrooi met de hazelnoten.

Ook interessant