Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 08 Maandag – Broccolistamppot met cajunkarbonade

dinsdag-broccolistamppot-met-cajunkarbonade.jpg

Broccolistamppot met cajunkarbonade

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 625 kcal p.p.)

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
4 schouderkarbonades
2 tl cajunkruiden
25 g boter
600 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
2 uien, in halve ringen
150 ml melk

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Wrijf de karbonades in met de cajunkruiden. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de karbonades in ca. 15 min. bruin en gaar. Leg na 10 min. de broccoli op de aardappelen toe en kook ze samen nog 10 min. Verwarm de melk. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien in het bakvet. Schenk 75 ml water in de pan en roer de aanbaksels los. Leg het vlees bij de gebakken ui en houd warm. Giet de aardappelen met de broccoli af. Stamp ze met de warme melk tot een smeuïge stamppot. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de cajunkarbonades met de uien bij.

Ook interessant