Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Bonte stamppot met pittige biefstuk

dinsdag-bonte-stamppot-met-pittige-biefstuk.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 640 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
4 el olie
1 rode paprika, in blokjes
500 g prei, in ringen
1 blik maïs (300 g), uitgelekt
4 biefstukken
3 el zoete chilisaus
125 ml zure room

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de paprika 3 min. Bak de prei 5 min. mee. Schep er de maïs door. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant. Schenk de chilisaus in de pan en wentel het vlees erdoor.

Verwarm nog 1-2 min. tot het vlees rosé of naar wens gaar is. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de groenten met zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een biefstuk met chilisaus bij.

Ook interessant