Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag – Bloemkool met basilicumsaus en gehaktbal

dinsdag-bloemkool-met-basilicumsaus-en-gehaktbal.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 660 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg aardappelen, geschild en in stukken
50 g boter
4 gehaktballen
2 el paneermeel
1 bloemkool, in roosjes
1 flesje kookroom light (250 ml)
1 teen knoflook, geperst
2 el basilicum, in reepjes

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout 15 min. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Rol de gehaktballen door het paneermeel en bak ze in 20 min. gaar. Kook de bloemkool in 8 min. gaar. Verwarm in een steelpan de kookroom met de knoflook zachtjes. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de aardappelen bruin en krokant.

Schep de aardappelen met de gehaktballen en de bloemkool op 4 borden. Voeg de basilicum met zout en peper aan de room toe en schep over de bloemkool.

Ook interessant