Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 16 Dinsdag – Andijviestamppot met krokante kip

dinsdag-andijviestamppot-met-krokante-kip.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
75 g cornflakes
400 g kipfilet, in plakjes
1 ei, losgeklopt
2 el zonnebloemolie
200 ml melk
600 g andijvie, in reepjes
8 zongedroogde tomaten (op olie), fijngesneden

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Strooi de cornflakes op een bord en verkruimel ze met de handen grof. Bestrooi de plakjes kipfilet met zout en peper. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip in 6 min. goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de melk toe. Stamp tot een smeuïge puree. Schep er de andijvie met de tomaatjes en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de krokante kip op.

Ook interessant