HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 320 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Spaans
500 g vastkokende aardappelen, geschild
5 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 eieren
100 ml melk
Snijd de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de helft van de aardappel 5 min. en schep op een bord. Verhit weer 1 el olijfolie en bak de rest van de aardappel. Fruit de ui in de koekenpan. Klop de eieren los met de melk. Meng er de aardappel en de ui door. Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Verdeel het tortillamengsel over de bodem. Bak de tortilla op matig vuur in 10 min. goudbruin en gaar; keer de tortilla halverwege met een deksel of bord. Laat 5 min. afkoelen en snijd in punten.
Tip Serveer de tortilla met tapas als gemarineerde olijven, manchego (kaas), chorizo en gehaktballetjes met aioli.