Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit kun je maken met diepvriesspinazie

iglo1.png

– In samenwerking met iglo –

Over spinazie valt veel te vertellen. Niet alleen dat het gezond is, maar ook dat je er eindeloos mee kunt variëren in de keuken. En hoe zit het eigenlijk met diepvriesspinazie? Is dat net zo gezond als verse spinazie?

Koken met spinazie

Diepvriesspinazie leent zich ook uitstekend om te verwerken in gerechten. Daarom organiseerde Margriet onlangs samen met iglo een kookbattle tussen culinair redacteur Colette en Frances van Foodgloss. Lezeressen van Margriet konden hun favoriete spinaziegerecht insturen en maakten daarmee kans om deel te nemen aan de kookbattle in het team van culinair redacteur Colette. Daarnaast werden er uit de inzendingen voor Colette nog tien extra winnaars geselecteerd die samen met een vriend of vriendin mochten aanmoedigen, meestemmen en proeven.

iglo-kookbattle

Kookbattle

De battle vond op zaterdag 12 maart plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Colette had haar team versterkt met Anneke en Frances met Bas. Beide teams kregen een verrassingstas met verschillende ingrediënten, plus de opdracht: bedenk een heerlijk gerecht met de diepvriesspinazie van iglo als ingrediënt.

Colette:
“Ik was heel benieuwd naar Anneke, die met haar winnende recept mijn rechterhand zou worden in het kookteam. Vanaf de eerste minuut klikte het. We bleken heel veel raakvlakken te hebben en we hebben dan ook een hele leuke middag en avond gehad. Anneke was net terug uit Nepal en zij vertelde enthousiast over de gastvrije schalen met daarop allemaal kleine hapjes die ze daar at. Zo kwamen we op het gerecht dat we samen maakten: een bord met verschillende onderdelen en smaken erop, een gerecht om te delen.”

Anneke:
“De battle vond ik echt heel leuk, maar ja, ook wel spannend. Vooral de tijdsdruk voel je dan wel.”

Nieuwsgierig naar de recepten?

Colette en Anneke kozen voor zelfgemaakte gnocchi met spinaziesaus en gebakken feta, kipbuideltjes en een eenvoudige tomatensalade. Frances en Bas gingen voor een bladerdeeghapje gevuld met spinazie, gehakt en tabasco.

Klik hier voor >> Recept van Colette en Anneke
Klik hier voor >> Recept van Frances en Bas

De winnaars

Maar wie heeft er gewonnen? Vanwege de eenvoud van het recept koos de jury Frances en Bas als winnaars! Na de bekendmaking mochten de genodigden zelf aan de slag in de keuken met het recept van Colette en Anneke of het recept van Frances en Bas.

iglo3

Diepvriesspinazie

Vanaf het moment dat groenten geoogst worden, verliezen ze vitamines. Als je stilstaat bij de tijd die verstrijkt tussen de oogst en het eten van verse spinazie dan begrijp je hoeveel het vitaminegehalte kan afnemen. Daarom garandeert iglo dat jouw spinazie altijd binnen enkele uren na de oogst wordt diepgevroren om zo maximaal vitaminebehoud en de beste smaak te garanderen.

Variëren met spinazie

Waarom leent diepvriesspinazie zich zo goed om te verwerken in gerechten? Met de handige deelblokjes kun je eenvoudig doseren en gebruik je alleen wat je nodig hebt. De rest blijft in de diepvries, zo heb je nooit teveel, hoef je niets weg te gooien en heb je altijd vriesverse spinazie in huis. Met diepvriesspinazie van iglo kun je eindeloos variëren en makkelijk een groene twist geven aan jouw favoriete recepten. Ga voor meer spinazie inspiratie naar de website van iglo.

Bekijk ook de volgende recepten:
Zalm-spinaziepakketjes uit de oven
Hartige muffins met spinazie

Ook interessant