Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze zomerse salade is om te smullen én zit boordevol vitamines!

nectarine-salade.jpg

Elke dag twee stuks fruit eten haal je misschien niet altijd. Deze heerlijke salade is gemakkelijk te maken én zorgt ervoor dat je genoeg fruit binnenkrijgt. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

  • 2 bollen buffelmozzarella, in stukjes 
gescheurd
  • 75 g rucola
  • handvol vers spinazieblad, gescheurd
  • 2 nectarines, in partjes

voor de dressing:

  • 30 g frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je de salade

  1. Doe voor de dressing de frambozen, balsamicoazijn en extra vergine olijfolie in een lege jampot, voeg peper en zout naar smaak toe, draai het deksel erop en schud flink. De frambozen mogen uit elkaar vallen.
  2. Meng voor de salade de mozzarella, de rucola en de spinazie en verdeel over vier borden.
  3. Leg de nectarinepartjes erbij en lepel de dressing over de salade.
  4. Deze salade is het lekkerst als je hem direct serveert.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Bereiding | Gees van Asperen
Receptuur | Suzanne Stougie

Dit recept komt uit Margriet 25. Je kunt het nummer hier gemakkelijk nabestellen.

Hier vind je nóg meer lekkere recepten:

Ook leuk om te kijken:

Zo verwijder je die vervelende krassen van je zonnebril.

Artikelen en video’s van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant