Elke dag twee stuks fruit eten haal je misschien niet altijd. Deze heerlijke salade is gemakkelijk te maken én zorgt ervoor dat je genoeg fruit binnenkrijgt. Eet smakelijk!
Dit heb je nodig
2 bollen buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
75 g rucola
handvol vers spinazieblad, gescheurd
2 nectarines, in partjes
voor de dressing:
30 g frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
2 el balsamicoazijn
4 el extra vergine olijfolie
versgemalen peper, zout
Zo maak je de salade
Doe voor de dressing de frambozen, balsamicoazijn en extra vergine olijfolie in een lege jampot, voeg peper en zout naar smaak toe, draai het deksel erop en schud flink. De frambozen mogen uit elkaar vallen.
Meng voor de salade de mozzarella, de rucola en de spinazie en verdeel over vier borden.
Leg de nectarinepartjes erbij en lepel de dressing over de salade.
Deze salade is het lekkerst als je hem direct serveert.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Bereiding | Gees van Asperen
Receptuur | Suzanne Stougie
Dit recept komt uit Margriet 25. Je kunt het nummer hier gemakkelijk nabestellen.