Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze ‘budget’erwtensoep uit de supermarkt is tot állerlekkerste verkozen

snert-erwtensoep-istock.jpg

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgemaakte, stevige Hollandse erwtensoep. Heb je weinig tijd, dan kun je in de supermarkt kiezen uit een keur aan kant-en-klare soepjes. Een smaakpanel van de Consumentenbond trok vijftien blikken open en verkoos deze ‘budgetsnert’ tot allerlekkerste!

Voordat we de winnaar bekendmaken: echt gezond is het natuurlijk niet, die kant-en-klare snert. Volgens de Consumentenbond krijg je er behoorlijk wat zout én verzadigde vetten mee binnen. Dit komt mede door het spek en de rookworst. De zoutste erwtensoepen bevatten zelfs twee gram zout per kóm. De Gezondheidsraad adviseert om het bij maximaal zes gram zout per dag te houden. Door minder vlees en bouillonblokjes toe te voegen (en meer groenten), is zelfgemaakte snert dus niet alleen een stuk lekkerder, maar ook gezonder. Tip: een snellere erwtensoep maak je met doperwten in plaats van spliterwten.

Beste erwtensoep komt uit budgetsupermarkt

Bij nog minder tijd en stevige trek biedt de super echter uitkomst. En voor de beste erwtensoep hoef je volgens de Consumentenbond niet eens het duurste blik of pak uit de schappen te trekken. Sterker nog, de állerlekkerste supermarktsnert koop je bij Aldi! Het smaakpanel vond De Hete Ketel Hollandse erwtensoep van de budgetsupermarkt de ‘beste uit de test’ én de ‘beste koop’. Prijs: € 1,19 voor 800 ml.

Gezonder en bewuster

Wie van dieren houdt en minder zout wil binnenkrijgen, kiest volgens de Consumentenbond voor Unox Biologische erwtensoep. Deze bevatte van alle geteste soepen de minste hoeveelheid zout. Qua smaak eindige de gezondere snert op de twaalfde plek.

Beeld | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Met deze zelfgemaakte pompoensoepkommen praten je gasten nog lang na over dat etentje bij je thuis!

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant