Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Detoxen met superfoods

detoxen-met-superfoods.jpg

Reinig je lichaam met superfoods en val sneller af!

Elke week, op maandag, wijdt Vrouwonline een artikel aan superfoodrecepten. Deze week kom je meer te weten over detoxen met superfoods: hoe werkt het en welke voedingsmiddelen gebruik je?

Steeds meer mensen slaan aan het ‘detoxen’. Het is een manier om je lichaam te reinigen van op een natuurlijk manier, namelijk door louter gezond te eten en te drinken. Superfoods kunnen daarbij een aardig handje helpen.

Waarom detoxen?

Wanneer je ongezonde dingen eet en drinkt, kunnen gifstoffen in je lichaam komen die het kunnen verzwakken en tot overgewicht kunnen leiden. Vanwege een teveel aan gifstoffen kunnen organen als je nieren, darmen, ademhalingsstelsel en huid niet optimaal functioneren.

Wát zijn nu precies die gifstoffen? Onder andere transvetten, fructose, bloem, alcohol, aspartaam, fluoride, aceton, aluminium en andere zware metalen behoren tot de schadelijke stoffen.

Tijdens het detoxen nuttig je alleen voedingsmiddelen die een zeer gezonde voedingswaarde bevatten om je lichaam te reinigen. Superfoods dus. De meeste detoxers drinken alleen sap. Als dat te moeilijk vol te houden is, kan je ervoor kiezen om naast je sapjes ook vast voedsel te eten.

Meer weten over de werking van het ontgiften? Lees hier alle in en outs.

Detoxen met superfoods

De volgende superfoods hebben ontgiftende ‘krachten’:

Avocado: deze groene vrucht verlaagt het cholesterol, verwijd de bloedvaten en reinigt de lever.
Bekijk ook onze superfoodspecial over avocado.

Bieten: deze krachtpatsers vechten tegen infecties, zuiveren het blood, reinigen de lever en boosten de opname van zuurstof in de lichaamscellen.

Bosbessen: de natuurlijke aspirine verlaagt de weefsel-schadelijke effecten van chronische ontsteking terwijl het pijn verlicht.

Kool: bevat antioxidanten die de lever helpen om overmatige hormonen af te breken, het maakt het spijsverteringskanaal ‘schoon’ en verzacht de maag.

Cranberry/veenbes: de rode bes bevat krachtige antibacteriële eigenschappen die het lichaam reinigt van schadelijke bacteriën en virussen van de urinewegen.

Vlaszaad en vlasolie: heeft essentiële vetzuren, waaronder omega-3, die bijdragen aan een vitaal immuunsysteem en gezonde hersenen.

Knoflook: vecht tegen schadelijke bacteriën, parasieten in de darmen, en virussen in het lichaam die voornamelijk huizen in het bloed en het darmstelsel.

Boerenkool: antioxidanten zuiveren het lichaam van schadelijke stoffen en de hoge hoeveelheid vezels dragen bij aan het ‘schoonwassen’ van de darmen.
Lees ook onze superfoodspecial over boerenkool.

Citroen: bevat een hoge dosis vitamine C die bijdraagt aan het ontgiften van de lever en bevat antioxidanten die celbeschadiging en vervuiling van het lichaam tegengaan.
Drink het ’s ochtends voor een snelle vetverbranding.

Zeewier: de meest onderschatte groente van de Westerse wereld verbind zich aan radioactief afval (krijg je binnen door medische testen of voedsel dat is aanraking is gekomen met gesmet water of aarde) in het lichaam zodat het verwijderd kan worden.

Bron: Care2.com/GezondNU.nl

Ook interessant