Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dessert: lychee salade met gembersiroop

m29litchisalade-hh-42-16246447.jpg

Lychees worden ook wel Chinese aardbeien genoemd. Verse lychees hebben een bobbelig, roodbruin schilletje dat er gemakkelijk kan worden afgepeld. De witte, sappige vruchtjes smaken heel zoet en hebben een kruidig aroma. Binnenin zit een vrij grote pit. Lychees worden rijp geplukt, dus kunnen meteen worden gegeten.

Zó maak je deze heerlijke lychee salade met gembersiroop.

Ingrediënten

– 60 g suiker
– stuk geschilde gemberwortel van 2 cm, in dunne plakjes
– 2 blikjes lychees, uitgelekt
– 10 onbespoten rozenblaadjes, kleiner gescheurd
– versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

– Roer de suiker om met 60 ml water, voeg de gember toe en breng op laag vuur aan de kook. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost.
– Laat de siroop dan nog ± 5 min. op laag vuur borrelen. Haal dan de pan van het vuur en zeef de siroop. Laat hem afkoelen.
– Verdeel de lychees over kommetjes en lepel de gembersiroop erover. Bestrooi met de rozenblaadjes en maal er peper boven.
– Serveer meteen.

Bereidingstijd: ± 25 min. + afkoelen

Dit recept is voor 4 personen.

Ook interessant