Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk dessert: mini limoen-kokos-cheesecakes

heerlijk-dessert-mini-limoen-kokos-cheesecakes.jpg

Ben jij iemand die tijdens het eten niet kan wachten op het dessert? Dan zijn deze lekkere mini-limoen-kokos-cheesecakes écht wat voor jou. Ze zijn perfect om het kerstdiner op feestelijke wijze mee af te sluiten.

Dit recept is voor 6 taartjes.

Dit heb je nodig voor de mini cheesecakes:

  • 250 g kokosmakronen + extra om te garneren
  • 10 g boter, gesmolten
  • 3½ blaadje gelatine
  • 150 ml slagroom
  • 90 g suiker
  • 250 g stevige roomkaas, op kamertemperatuur
  • sap én rasp van 2 biologische limoenen + 1 extra limoen
  • 50 g suiker

extra nodig: keukenmachine, 6 kleine taartvormpjes of ovenschaaltjes/ramequins (Ø 8 cm), met plasticfolie bekleed

Zo maak je ze:

Bereidingstijd: ± 25 min. + 2 uur opstijven

  1. Maal de kokosmakronen en de boter in de keukenmachine tot kruimels.
  2. Doe ze in de vormpjes en druk goed aan om een stevige bodem te vormen.
  3. Week intussen de gelatine in ruim koud water. Houd 25 ml slagroom apart en klop de rest lobbig met 50 g van de suiker. Klop in een andere kom de roomkaas los met 25 g suiker en de limoenrasp en het -sap.
  4. Breng in een pannetje de achtergehouden slagroom tegen de kook aan. Neem van het vuur en los er de gelatine in op.
  5. Klop het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel en klop er dan de lobbige slagroom door.
  6. Verdeel het mengsel over bodems en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven en helemaal koud worden.
  7. Snijd intussen voor de topping 6 heel dunne plakjes van de laatste limoen en rasp van de rest van de vrucht de schil af.
  8. Meng de rest van de suiker met de limoenrasp.
  9. Serveren: garneer de taartjes met de limoensuiker, de limoenplakjes en wat verkruimelde kokosmakroon.

Eet smakelijk!

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Ook interessant