Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: desem-tosti met spruitjes, spek, blauwe kaas en balsamicocrème

desem-tosti-met-spruitjes-spek-blauwe-kaas-en-balsamicocreme.jpg

Stoer desembrood vraagt om méér dan alleen ham en kaas, toch? Daarbij wil je een stevig smakende vulling. Deze heerlijke desem-tosti met spruitjes, krokant gebakken spek, gorgonzola en balsamicocrème voldoet zeker aan die eis.

Spruitjes in een tosti klinkt bijzonder, maar het is echt een aanrader.

Dit heb je nodig voor de desem-tosti

  • 1 el milde olijfolie
  • 8 kleine spruitjes, gehalveerd
  • versgemalen peper
  • 80 g gerookt spek
  • 80 g gorgonzola
  • 4 handgesneden desemboterhammen
  • 2 tl balsamicocrème
  • 2 el boter

Lees ook:
Wafeltosti van bladerdeeg met fricandeau, gekookt ei, ui en cheddar

Zo maak je het:

Bereidingstijd: zo’n twintig minuten.

  1. Verhit de olie en bak de spruitjes hierin op middelhoge pit beetgaar. Breng op smaak met peper. Schep uit de pan en zet opzij.
  2. Bak het spek krokant in dezelfde koekenpan. Veeg hem schoon.
  3. Beleg twee boterhamen met de spruitjes, het spek en de kaas.
  4. Verdeel de balsamicocrème erover. En dek af met de andere twee boterhammen.
  5. Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de tosti’s aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is.
  6. Snijd door en serveer de desem-tosti direct.
desem-tosti met spruitjes, spek, blauwe kaas en balsamicocrème

Eet smakelijk!

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Els Sirejacob
Productie & bewerking | Colette Beyne.

Ook interessant