Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De nachtmerrie van elke diëtist: ‘freakshakes’!

freakshakes3.jpg

Een overgewaaide trend uit Australië houdt nu ook de Britten in z’n greep: de ‘freakshake’, een megamilkshake met complete donuts, muffins, cake en alles wat God verboden heeft, is een regelrechte wereldhit aan het worden. 

De snoeptoren is bedacht door de dochter van de eigenaresse van Café Pâtissez in het Australische Canberra. Zij wilde een shake maken die nog nooit iemand had gezien. Mensen zouden inmiddels drie kwartier in de rij staan om een ‘Salty Nuts’, ‘French Vanilla’ of een ‘Nutella and Salted Pretzl’ te bemachtigen en sinds januari moeten ook Britse gezondheidsinstanties met lede ogen aanzien hoe de ‘freakshake’ steeds meer Londense hoofden op hol brengt. Daar kun je aansluiten in de rij bij Molly Bakes.

Vijftienhonderd calorieën

Marshmallows, donuts, chocolademuffins, (cheese)cake; alles kan en gaat boven op een stevige basis van melk, ijs, slagroom, pindakaas, banaan, afhankelijk van welke freakshake je kiest natuurlijk. Per stuk bevatten ze zo’n dertien- tot vijftienhonderd calorieën, “maar daar moet je niet aan denken,” aldus de eigenaresse van Café Pâtissez.

Zo maak je een freakshake met pindakaas

Maar voordat je een ticket naar Londen of Australië boekt: je maakt ze net zo makkelijk zelf! Nu alleen nog leren hoe we de freakshake moeten éten…

Bron | BBC

Ook interessant